fredag den 30. september 2011

Jeg udfordre jer på Rachels vegne!

mange af jer har sikkert hørt om the school shooting at Columbine High school 20 april 1999, det var en af de værste af slagsen. 12 elever døde og en enkelt lærer. Men altså her i torsdags kom der en gut fra en organisation "Rachels Challenge" og han fortalte om Rachel som var den første der blev dræbt.. Han var en fantastisk fortæller, og historien var meget rørende, men også en smule creepy...
Rachel var en pige på 15 eller 16 år jeg husker det ikke helt præcist. Kort efter hun døde fandt familien et essay på hendes værelse. Der handlede om at starte en kædereaktion. Smil til en person og personen vil måske smile til en anden osv. Eller hjælp en person og personen vil hjælpe en anden som vil hjælpe en anden.. i forstår min pointe.
Altså Rachel var en virkelig god person. hun stod op for de svage og forsvarede dem og hun var venlig og sød ved alle.. Hun skrev en del dagbøger hvor hun sagde at hun vidste hun ville dø ung og at hun vidste hun ville have en indvirkning på verdenen.. creepy but true.. Hun fik en indvirkning på verdenen for organisationen går fra skole til skole og fortæller hendes historie  og hun døde ung!..
altså historien er lidt indviklet. hun skrev flere steder at hun prøvede at starte denne kædereaktion, og hun  udfordrede sine læsere flere gange til at starte reaktionen.
jeg vil skrive de udfordringer vi fik ned her og jeg håber i vil tage dem seriøst og måske selv tage udfordringerne op.. hvis i selv vil læse mere om Rachel er hjemmesiden her.
udfordringer:
1) start en kædereaktion, vær sød ved en person og personen vil måske være sød ved en anden.
2) dream big, sæt dig nogle mål, skriv en dagbog eller blog.. 
3)kig efter det bedste i andre
 http://www.rachelschallenge.org/LearnMore/RachelsEssay.php
Der er lige nogle creepy facts i skal vide inden og det her er sandt, men vildt creepy..
-Hun blev sammenlignet med Anne Frank, fordi de begge ville have indflydelse på verden og de begge død unge. Men også fordi, fortælleren sammenlignede skole skyderiet med Hitler. (jeg forstod ikke helt sammenligningen) og de blev begge dræbt af ham på en måde. hun døde på hans fødselsdag!.. 
-en anden creepy ting er at hun hele tiden vidste hun ville dø ung og hun gjorde det.
-Den værste del af skyderiet var på biblioteket, og her opholdet hendes bro sig faktisk under skyderiet.. han gemte sig bag en disk med to af hans kammerater. de to drenge der skød, kom en og dræbte hans to kammerater, men lod ham leve. han lå bogstaveligt talt i deres blod... 
-En mand ringede et par dage efter Rachels dø og sagde at han havde en drøm om en pige der græd og hendes tåre landede på¨jorden og fik græsset til at gro. Faren vidste ikke hvad han snakkede om, og manden sagde at hvis det her nogle sinde ville give mening for ham, skulle han ringe tilbage.. senere finder faren en tegning i Rachels skoletaske af et par øjne der græder og får en rose til at gro. (vi så et billede af tegningen så det er sandt.) og Rachels lærer så hende tegne den tidligere på dagen inden hun døde...
- der var 13 tåre på Rachels tegning og 13 mennesker døde under skyderiet...


jeg ved godt det her er lidt specielt at skrive om på min blog.. Men jeg følte for det, og hvis nogle af jer tager udfordringen op ville det være awesome! ;) 

"Don't let your character change color with your environment, find out who you are and let it stay its true color." - Rachel Joy Scott

Ingen kommentarer:

Send en kommentar